Spandoeken bedrukken

Spandoek
tips

Een spandoek is een zeer effectieve manier om reclame te maken of een andere boodschap te communiceren. Het is echter wel belangrijk dat de kwaliteit van uw spandoek goed is. Anders gaat dit zeker ten kosten van uw boodschap en de sfeer die u wilt overbrengen.

Met de onderstaande tips zorgt u er gegarandeerd voor dat uw bedrukte spandoek direct opvalt. Als uw alle tips toepast, voldoet uw spandoek tevens aan de nodige eisen om een effectief en mooi spandoek te kunnen drukken.

Hier alle 5 tips op een rij!

true-11

Hoge klanttevredenheid

24 uur spoedlevering

Eventueel blanco afgeleverd

Persoonlijke service

Tip 1: Achtergrond

Begin uw ontwerp altijd met een achtergrondkleur. Dit is erg essentieel, als u een achtergrond kleur hebt gekozen kunt u beginnen met het opbouwen van rest van het spandoek. Maakt u een spandoek voor uw eigen bedrijf dan is het goed als de kleuren die u wilt gebruiken matchen met de kleuren van de huisstijl. Dit is tevens het geval als u een spandoek wilt maken met een bepaald thema, pas de achtergrondkleur hier altijd op aan! Erg belangrijk is dat de achtergrond rustig is. Een donkere achtergrond met lichte letters of een afbeelding op de achtergrond zijn moeilijker leesbaar. Wij raden u aan om dit te vermijden. Wilt u hier echter toch liever wel gebruik van maken zorg dan altijd u kiest voor een ruime regelafstand en een schreefloos lettertype met grote ponsen en
een hoge x-hoogte.

Tip 2: Contrast

Zorg altijd voor voldoende contract tussen de kleuren die u wilt gebruiken. Als u te weinig contrast toepast tussen de kleur van de teksten onderling en/of met de achtergrondkleur zal het spandoek moeilijker leesbaar zijn. Denk hierbij niet alleen aan uzelf maar ook aan oudere mensen en slechtziende. U wilt toch immers dat uw spandoek voor iedereen leesbaar is?

Controleer altijd het contrastlevel van uw spandoek door het doek van een afstandje te bekijken (minstens 3 meter). Belangrijk is daarbij dat u controleert of alles nog goed leesbaar is (vanuit elke hoek). Is dit het geval dan heeft u voldoende contrast toegepast. Voor sommige doeleinde geldt echter hoe meer contrast hoe beter. Denk hierbij aan kiloknallers of bedrukte spandoeken die op grote hoogte en ver weg hangen.

Tip 3: Eye-catcher

In de sterk visuele wereld waar we tegenwoordig in leven is het niet eenvoudig om op te vallen. We worden zo overlanden met beeldmateriaal en andere prikkels op het straatbeeld dat het belangrijk is dat uw spandoek opvalt.

Besteedt hier daarom voldoende aandacht aan. Want uw spandoek is het toch waard om opgemerkt  te worden? Opvallen kan op een aantal manieren, zoals door het opwekken van emotie, te choqueren of een origineel beeld te gebruiken.

Tip 4: Doel

Ook al is het goed om een eye-chatcher spandoek te maken, zorg er echter altijd voor dat je bedrukte spandoek in verlenging blijft staan van het doel waarvoor het spandoek is bedoelt.

Je kunt een cool en choquerend spandoek maken en daardoor gegarandeerd de aandacht trekken, maar zorg hierbij altijd dat de boodschap van het spandoek niet verloren gaat. Blijf daarom altijd dicht bij de sfeer die u met uw spandoek wilt bereiken.

Tip 5: Planning

Bedenk voordat u uw spandoek gaat laten drukken waarvoor  uw het spandoek allemaal gaat gebruiken. Zal het spandoek  voor een lange periode worden ingezet, of slechts voor een  enkele gelegenheid. Is de tekst ook in de toekomst nog relevant?

Afhankelijk van deze keuzes kunt u kiezen voor het meest
passende spandoek materiaal. Belangrijk hierbij is dat u in
acht neemt of het spandoek voor binnen of buiten gebruik
is bedoeld.

Contact Offerte aanvragen